18 Şubat 2010 Perşembe

Peynirli Poğaça




Malzemeler

1 Paket yaş maya

3 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tuz

1 yumurta içine 1 yumurta sarısı üzeri için

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

Aldığı kadar sinangil un

Harcı.

Peynir
Maydanoz



Yapılışı..

Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritiyoruz daha sonra içine 3 yemek kaşığı şekerimizi ve tuzumuzu ilave edip 10 dk bekletiyoruz,ardından diğer malzemeleri ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz hamurumuzun üzerine nemli bir bez örtüp en az 1 saat bekletiyoruz mayalanması için,Mayalanan hamurlarımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içine peynirli harçtan koyup kapatıyoruz üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiyoruz,önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder